[Menu]  [dDH]

Niet-Winkeldag 1999:
Stichting Overal gesloten op 27 november


Persbericht Nijmegen 25-11-1999

Op 27 november 1999 zal Stichting Overal op twee lokaties deelnemen aan de 8e Internationale Niet-Winkeldag. Op de eerste plaats in haar eigen pand aan de Bredestraat 52 dat voor de gelegenheid eenmalig gesloten zal zijn. Wel blijven er enkele medewerkers achter om klanten en eventueel aanbieders van goederen te woord te staan en uitleg te geven.

Verder zal Stichting Overal vanaf ongeveer 14.00u tot ongeveer 16.00u 's middags op de Ganzenheuvel prominent aanwezig zijn om het winkelend publiek aan te moedigen een bewustere vorm van consumeren te overwegen. Onder andere door een enorme berg kleding te dumpen op de Ganzenheuvel wil Stichting Overal het publiek wijzen op de overproductie op de kledingmarkt en er op wijzen dat de textielrecycle-sector van hier tot Oost-Europa, Afrika en andere minder welvarende delen van de wereld verzadigd is. Oude kleding gaat goeddeels de verbrandingsoven in.
Verder hebben we een plastic badje als "consu-meer" gevuld met overbodige luxe gebruiksvoorwerpen (zoals een electrische nageldroger). Naar de stad nemen we ook 2 grote spandoeken mee. Een met de tekst : "Koop gerust, maar koop bewust. Buitenlands of binnenlands, koop wat vaker tweedehands".
En voor bij de berg kleren: "We kunnen u 't hemd van 't lijf vragen, waarom uw kleding niet wat langer dragen??? Zoals uw jasje of uw schort, anders gaat 't naar de stort!!!


Noten voor de pers:

- De beste tijd voor het maken van foto's is tussen 14.00u en 15.00u.

Stichting Overal
Bredestraat 52
6542 SW Nijmegen


menu | dDH