[Menu]  [dDH]

Niet-Winkeldag 1999:
'Goede doel' opruiming op Niet-Winkeldag


P E R S B E R I C H T

19 november. Hans Ferree, bekend publicist op het gebied van reklame en marketing, zal op 27 november op geheel eigen wijze invulling geven aan de Internationale Niet-Winkeldag. In zijn Art & Velvet Gallery 'De Stierestal' organiseert hij een bric-a-brac markt ten behoeve van goede doelen.

In de uitnodiging schrijft Ferree: ,,Tegen 364 koop(zon)dagen om de winkels te spekken, 1 dag om ons af te vragen of dat nou wel zo nodig is. Iedereen heeft overtollige spullen waar een ander misschien juist wat aan heeft. Ik ook. En omdat ik als redelijk welgesteld persoon niet om (meer) geld verlegen zit, wil ik de opbrengst bestemmen voor ideele organisaties die het goed kunnen gebruiken.''

In de aanbieding zijn onder andere kunst en kitsch, uilen en katten, fluwelen jurken en lange rokken. De Stierestal bevindt zich in Willeskop, tussen Montfoort en Oudewater.

De Internationale Niet-Winkeldag op 27 november vraagt aandacht voor de westerse overkonsumptie en de gevolgen daarvan voor het milieu en de verdeling van de rijkdommen die de aarde biedt. Deze week verscheen de Konsuminderkrant met achtergronden over deze wereldwijde 'koopstaking'. De Konsuminderkrant is ondermeer verkrijgbaar bij alle bibliotheken. Op zaterdag 27 november zijn er Niet-Winkeldagakties in meer dan 25 plaatsen in Nederland.




Noot voor de redaktie: 

- Voor info over de Niet-Winkeldagkampagne: 073-5941622 of 

  030-2730100 (Marta Resink of Dick Verheul) 

  of 026-3645094 (Jack Stoop). 

- Of kijk op internet: koopniets.nl 

- Hans Ferree: 0348-471796. 


menu | dDH