[dDH] [Menu]  Internationale Niet-Winkeldag 2000

Vrijdag 24 november 2000

Onderzoek naar 'fun' en 'shoppen'

(Door Janita Top)
Amsterdam - De Alternatieve Konsumenten Bond (AKB) gaat zaterdagmiddag de overvolle winkelstraten in om de motieven van winkelaars voor hun koopgedrag te onderzoeken.

Waarom willen mensen toch steeds meer en altijd het nieuwste van het nieuwste? Wat is er nou zo 'fun' aan funshoppen? Het 'AKB-onderzoeksteam' start om 14.00 uur op de Dam.

Terwijl regeringsleiders in Den Haag de Klimaattop afsluiten met een zeer teleurstellend resultaat, nemen burgers over de gehele wereld zelf het initiatief om een van de oorzaken van het broeikaseffekt aan te pakken. Op 'Buy Nothing Day', Niet-Winkeldag, vragen zij aandacht voor de huidige konsumptiekultuur en laten ze zien wat voor alternatieven er zijn. Bijvoorbeeld door middel van straattheater worden manieren gepresenteerd waarop je kunt konsumeren zonder (veel) bij te dragen aan de ongelijke verdeling van de welvaart en de aantasting van het milieu.

Meer informatie over de aktie van de Alternatieve Konsumenten Bond: Janita Top, vrijdag 020-6863338, zaterdag 06-27486615

 

menu | top | dDH