[dDH] [Menu]  Internationale Niet-Winkeldag 2000

Vrijdag 24 november

Emmaus maakt er een gezellige boel van

(Door
Sam van Emmaus)
Den Haag - Emmaus Beeklaan doet ook dit jaar weer mee aan de internationale Niet-Winkeldag. Toch ging er voor deze beslissing wel wat gepraat vooraf, want niet iedereen vindt het Niet-Winkeldag-idee een goed initiatief.

Ik weet niet hoe het bij de andere winkels gaat, die meedoen aan deze aktie, maar bij ons is besloten om de winkel in principe te sluiten voor mensen die gewoon even komen winkelen zonder een speciale behoefte aan iets. Alleen als iemand echt iets nodig heeft en dat op een tweedehandse manier wil verkrijgen, mag hij of zij even naar binnen.
Buiten (hopend op mooi weer) gaan we allemaal stoelen en tafels neerzetten waar koffie kan worden gedronken. Ook worden er pannekoeken gebakken en erwtensoep gemaakt. We willen een zeepkist neerzetten, waarop mensen hun mening over deze aktie kunnen verkondigen. Al met al willen we er gewoon een gezellige boel van maken.

Zoals ik al schreef waren er in eerste instantie ook mensen die het geen goed idee vonden, vanwege het belerende karakter van deze aktie. Maar het idee dat vooral de handelaren op een leuke manier werden gekonfronteerd met hun koopzieke en gierige daden gaf uiteindelijk de doorslag. We zijn erg benieuwd naar de reakties van mensen en hopen dat deze aktie de huidige konsumptieziekte op een gezellige manier doet beseffen.

 

menu | top | dDH