Menu| Archief 2001
KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Uit het Brabants Dagblad van zaterdag 24 november 2001

Tilburg: Anti-stress-pillen

door Daniëlle Vogels
Vandaag is de tiende internationale Niet-Winkeldag. In het centrum van Tilburg deelt Godelieve Engbersen samen met een vriendin 'anti-stress' en 'anti-hebzucht'-pillen uit aan het winkelend publiek. Het is de derde keer dat Engbersen de Niet-Winkeldag in Tilburg onder de aandacht tracht te brengen, maar helpt het ook?

Denkt u dat er Tilburgers zijn die vandaag minder uitgeven vanwege uw actie?

,,Wij weten ook wel dat mensen echt niet om zullen keren en naar huis gaan, als ze ons zien. Maar het mag best wel eens gezegd worden: 'genoeg is genoeg' . Het gaat erom dat je bewust koopt. Niet een nieuwe auto kopen omdat de buren het ook doen. In mijn vriendenkring zie ik dat de actie wel inspireert. Wij ruilen vaak spullen in plaats van nieuwe kopen.''

Toch zijn er niet veel mensen die zich voor de actie inzetten. U bent maar met zijn tweeën.

,,Het hoeft ook niet met veel mensen. Een klein initiatief kan ook werken. Drie jaar geleden zat ik alleen in een huiskamer die ik samen met een vriend had ingericht in het winkelcentrum. Toen kreeg ik ook veel aandacht. En er zijn veel mensen op visite geweest''.

Ook nu zult u veel publiek hebben, zo vlak voor Sinterklaas.

,,Daarom wordt de Niet-Winkeldag juist nu gehouden. Veel mensen zullen gestresst boodschappen doen omdat ze niet weten wat ze nu weer voor cadeautjes moeten kopen, omdat ze alles al hebben.

Denkt u dat de 'anti-hebzucht' en 'anti-stress' pillen zullen helpen.

,,Het zijn gewoon snoepjes hoor. Mensen zullen er wel om moeten lachen, denk ik. Dat geeft sowieso minder stress.''

Een flinke recessie zal meer effect hebben op het koopgedrag dan uw actie.

,,Natuurlijk. Maar wij zijn niet blij met een recessie hoor. Het gaat er om dat de consument beseft dat het veel meer vreugde geeft als hij bewust inkopen doet.''


Contact:

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag