Menu
KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Leidse knuffels beginnen een nieuw leven

LEIDEN, 18 november 2002 - Het Leidse Comité 'Niet Winkeldag 2002' wil honderden knuffels een tweede leven geven! Wie op 30 november de Leidse binnenstad bezoekt, vindt daar de Waarheid over Sint Nicolaas, gratis knuffels, gratis advies en gratis boodschappen. Gratis kadootjes en gratis ballonnen. Gratis praktische informatie in een alternatieve winkelgids en gratis tijdschriften. Het is echt de moeite waard om een dagje niet te winkelen in Leiden. Genoeg te doen op het Stadhuisplein op Internationale Niet Winkeldag! Kom dus ook tussen 12 en 17 uur.

Veel knuffels leiden een veel te kort leven. Soms komen ze niet verder dan één keer knuffelen. Ze zitten op een plank of in een kast tot ze zo stoffig zijn geworden dat ze bij een grote schoonmaak of verhuizing in de vuilnisbak belanden.

Afstand doen van knuffels is voor de meeste mensen moeilijk, het doet vaak echt een beetje pijn! En weggeven is ook al niet makkelijk. Een tweedehands knuffel is voor een ander misschien wel een vies ding! Maar bij het vuilnis gooien echt een heel slechte zaak. Niet alleen voor de kinderziel maar ook voor het milieu!

Het Leidse comité 'Niet Winkeldag 2002' verzamelt daarom overbodig geworden knuffels en zorgt ervoor dat ze 30 november weer helemaal fris aan een nieuwe periode van troosten en knuffelen kunnen beginnen. Haal ze uit de kast, ruim de zolder op en breng ze tot en met donderdag 28 november naar een van de onderstaande knuffel-inzamelpunten!

Inzamelpunten:

Het Ware Verhaal van Sint Nicolaas

Tussen 12.00 en 17.00 uur kan men bovendien alles te weten komen over Sint Nicolaas. Want wat is er precies bekend van deze Goedheiligman, wiens verjaardag wij enkele dagen later wederom uitbundig zullen vieren? Wie was hij, wanneer en waar is hij geboren, waar staat zijn huis en is hij echt een kindervriend? Grijze Piet legt alles uit! Kortom: Het Ware Verhaal van Sint Nicolaas wordt onthuld in de tent van De Waarheid die op het Stadhuisplein zal worden opgezet.

Het Ware Kado

In de tent zult u tevens een waarzegster kunnen raadplegen. Zij kan u helpen het ware kado te vinden voor uw aller-allerliefsten. Dit kan een knuffel zijn, maar ook iets anders!

Meer informatie: Comité 'Niet Winkeldag 2002'
Margje Vlasveld, tel 071 5226703
Ellen Kuijper, tel 071 5217411

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag