Menu
KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Reuzen en marionet krijgen de lachers op hun hand

ROTTERDAM, 30 november 2002 - Een stuk of zes mensen wisten in Rotterdam de lachers op hun hand te krijgen met hun act waarbij de steltlopers 'Economie' en 'Reclame' de marionet 'Consument' aan een touwtje de winkel in stuurden.

Vooral kinderen vonden het prachtig. Hun ouders keken soms wat bedenkelijk en je zag hen denken 'waar gaat dit over?', vertelt Willemien Troelstra van Milieudefensie Rotterdam. Zij speelde 'De Economie', waardoor ze vanaf haar stelten een goed overzicht had van alle reacties.

Intussen waren enkele anderen bezig met het uitdelen van flyers en ook is het Consuminderonderzoek uitgevoerd. De uitslag daarvan volgt.

De reacties waren doorgaans positief. Een mevrouw die gebukt ging onder de last van volgepakte tassen riep de actievoerders met een verontschuldigende blik toe dat het voor het eerst in twee jaar was dat ze zoveel had gekocht.

TV-Rijnmond heeft gefilmd en dat zal dezer dagen te zien zijn op de regionale tv. Vrijdagavond was Willemien Troelstra al bij de Stadsradio te horen geweest. Er waren nog een filmer en een fotograaf, die zich niet bekend hebben gemaakt.

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag