Menu
KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Gratis geluk en niet-koop adviezen van een koop-coach

DEN BOSCH, 30 november 2002 - Midden in het koopgewoel van de Bossche binnenstad was een 'Koop Niets-plaats' ingericht, met een gezellig zitje waar kooplustigen even konden bijkomen in een huiskamer-achtige sfeer.

Een bakfiets fungeerde als 'weggeefwinkel', waar boeken, parfum, beeldjes en allerlei snuisterijen gratis werden weggegeven. Ook waren er Loesje- posters met verschillende kritische teksten. De gratis spullen vonden gretig aftrek.

Bij de verderop staande 'consuminderkraam' kon men zich laten adviseren door twee netjes geklede koop-coaches, die in hun aktenkoffertjes van alles in de aanbieding hadden: de rent-a-friend service voor wie wat menselijke aandacht zocht, gratis geluk, en allerhande 'niet-koop adviezen'.

Aan de kraam hingen ook twee stadsplattegronden: een met een consumeerroute (van winkelentrum naar winkelcentrum), de ander met een consuminderroute (naar mooie, rustige en natuurrijke plekjes in de stad).

Aan de drie uur durende actie deden zo'n tien mensen mee. Er werden knalgele 'Koop Niets' ballonnen uitgedeeld en er waren flyers waarop de bedoeling van Niet-Winkeldag werd uitgelegd. De actie trok veel belangstelling; de sfeer was gezellig, en iedereen vond het leuk om te doen!

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag