Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Niet-Winkeldag-verslagen 2003

Zevenaar: idealen te koop

ZEVENAAR - Niet-Winkeldag was een mooie en zonnige dag. In het centrum was een uitgebreide manifestatiemarkt, waar vooral idealen te koop waren. GroenLinks Zevenaar, UNICEF, NANDRI (kringloopwinkel voor derdewereldprojecten), Amnesty International, De Derde Wereldwinkel, De gezondheidswinkel, SARI (kleding en stoffen van de derdewereldlanden), De Horsterhof (biologische voeding en zuivel), voorlichtingsmateriaal van de Gelderse Milieu Federatie... Alles en iedereen waren aanwezig.

De manifestatiemarkt op Niet-Winkeldag in Zevenaar was een initiatief van de nieuwe GroenLinks afdeling Zevenaar. Thema's waren 'bewust consumeren' en 'consumanderen'.
Jongeren van de Liemerse muziekschool maakten muziek en de Scoutinggroep uit Zevenaar was aanwezig om kinderen te helpen met het maken van gedichten en van afval speelgoed maken.
De plaatselijke en regionale kranten hadden vooraf veel publiciteit gemaakt. Ook was er een week daarvoor een live radiointerview en waarin ook de door GroenLinks georganiseerde thema-avond 'Bewust consumeren' aan de orde kwam.
Er waren negen marktkramen waar een ieder zijn materialen of artikelen kon verkopen (dus bewust kopen!).
,,Er waren geen wanklanken, alleen maar positieve klanken. Op weg naar volgend jaar en hopelijk nog groter'', meldt Dick van Duren vanuit Zevenaar.

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag