Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Niet-Winkeldag-verslagen 2003

Barneveld: geluk en blijdschap voor het oprapen

BARNEVELD - Een loterij? Veel mensen begrepen niet meteen wat de betekenis was van de gelukscadeau's die hen zomaar op straat werden aangeboden. Sommigen vertrouwden het niet en liepen door. Maar wie de moeite nam het cadeau even uit te pakken, ontdekte dat het hier om een loterij ging met alleen hoofdprijzen. De cadeau's bevatten prachtig opgerolde strookjes waarop onbetaalbare dingen waren vermeld zoals 'geluk', 'blijdschap', en 'liefde'.

Een enkele voorbijganger begreep het niet en riep boos dat de hele economie in de soep loopt, als geluk zomaar gratis wordt uitgedeeld. Maar over het algemeen waren de reacties positief, hoewel veel mensen wel uitleg wilden hebben over de achtergronden van de Niet-Winkeldag.
Intussen was een 13-jarige Sinterklaas met twee jonge Zwarte Pieten bezig ballonnen met 'Koop Niets!' uit te delen. De ballonnen gingen grif van de hand. Tijdens het uitdelen ontmoette Sinterklaas nog een collega, maar dat was geen echte. Dat was iemand die was ingehuurd door de winkeliersvereniging en alleen maar voor Sinterklaas speelde.

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag