Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Rotterdam zet ambulance in om koopzieken te redden

Rotterdam, 18 november 2004 - Een heuse ambulance-op-trapperkracht zal op Niet-Winkeldag door Rotterdam rijden om de ergste slachtoffers van de koopziekte te redden. De Rotterdamse Niet-Winkeldag-activisten hebben lekker zitten knutselen en ze denken dat het weer heel leuk wordt. Het plaatje laat een schets zien van de Rotterdamse koopzieke-ambulance (nog zonder thermometer).

Zo zal het gaan op zaterdag 27 november: Een fietsambulance met een ernstig koopzieke patient rijdt door het winkelhart van Rotterdam. De thermometer laat zien dat de patient gevaarlijk hoge koorts heeft, faillisement is nabij. De zieke is echter nog lang niet genezen zoals blijkt uit het gekerm ,,Oh ik voel me niet goed, ik wil nog meer''. ,,Ik MOET winkelen, kreun'' etc. De ambulance wordt begeleid door doktoren en verplegend personeel. Het verplegend personeel deelt recepten uit tegen de koopziekte, consuminderballonnen en suggesties voor consumindercadeautjes.

Een paar mensen zijn al genezen. Zij lopen rond met een masker van een boodschappentas met de tekst 'Ik koop vandaag niets'. Het masker beperkt de verleiding door de reclame. Bij de kraam kunnen mensen terecht voor aanvullende informatie, balonnen en voorbeelden van consuminderen.

Contact: Willemien Troelstra, 010-4673970 (prive) of 010-2382824 (werk) Op de middag zelf bereikbaar op nummer 06-23415093. E-mail

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag