Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Amersfoorters gunnen tweedehands een tweede ronde

Amersfoort, 21 november 2004 - De Weggeefwinkel Amersfoort zal komende zaterdag tijdens de Niet-Winkeldag niet alleen tussen 13.00 en 17.00 uur geopend zijn aan de Keerkring 18, maar zal ook het centrum aandoen met een kraam.

de Weggeefwinkel Tussen 14.00 en 17.00 zullen er weggevers op een toplocatie aan de Langestraat een kraam bemannen en gratis tweedehands spullen aanbieden aan het winkelend publiek. Met deze actie wil de Weggeefwinkel aandacht vragen voor overconsumptie en milieuverspilling. Waarom vanwege sinterklaas en kerst maar weer die stad inhollen om cadeaus te kopen voor vrienden en kennissen, terwijl de meeste mensen hun eigen zolder of kelderkast vol hebben liggen met ongebruikte spullen. 'Gun tweedehands spullen een tweede ronde en neem genoegen met wat je hebt' is iets wat Maranke van de Weggeefwinkel geregeld op een subtiele manier probeert duidelijk te maken aan de bezoekers. Het motto van Gandhi 'er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht' hangt niet voor niets boven de deur van de winkel.

Volgens Maranke is het verstandig omgaan met artikelen niet alleen een vorm van gelijkheid, maar ook noodzakelijk om de milieuproblemen een halt toe te roepen. Daarom staat de kraam dan ook in hartje centrum om de koopjesjagers en andere consumenten in verwarring te brengen en om ze aan het denken te zetten. Maranke vindt het niet alleen leuk om mensen gratis artikelen aan te bieden, 'het leukste van dit werk is om met mensen in contact te komen en over consuminderen te praten, je staat er vaak versteld van hoe mensen hun buik vol hebben van de huidige consuptiemaatschappij'.

Op zoek naar een origineel sinterklaascadeau? Ga op zoek naar de weggeefkraam. Er zal een uitgebreid assortiment artikelen aanwezig zijn, van boeken tot keukenspullen en van kleding tot lp's.

Voor meer informatie: Christiaan 06-30266039, Maranke 06-17868459

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag