Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Rotterdammers kregen preventief recept

Rotterdam, 27 november 2004 - De koopzieke patiënt in de ambulance-op-trapperkracht was helaas niet meer te redden. Maar om erger te voorkómen deelden artsen in officiële witte jassen een recept uit, om koopverslaving te bestrijden.

Iedereen vond de actie, die zich afspeelde op Niet-Winkeldag rond 'de Koopgoot', een leuk initiatief. De preventieve adviezen op het recept werden zorgvuldig bestudeerd. Consumenten werden opgeroepen bij elke aankoop zichzelf enkele vragen te stellen, zoals 'Stond dit op mijn boodschappenlijstje?', 'Koop ik dit omdat ik het nodig heb of omdat er reclame voor wordt gemaakt?', 'Zal ik er blij mee zijn?', 'Is het ook tweedehands te krijgen?'.

Het beeld van de koopzieke patiënt in de ambulance werd meteen herkend. De termometer liet zien hoe gevaarlijk de temperatuur aan het stijgen was op de schaal vrek-bewust-meeloper-koopziek-failliet.
Bij het zien van de actievoerders met een omgekeerde tas op hun hoofd en een opschrift 'Ik koop vandaag niets' moesten mensen wat langer nadenken. ,,We hebben heel veel mensen blij gemaakt met de cadeau-bonnen voor immateriële cadeaus, vertelt Willemien Troelstra in Rotterdam ,,En bijna iedereen moest lachen om onze koopzieke patiënt.''

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag