Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Elena Simons inspireert Niet-Winkeldagactivisten

Creatieve maatschappelijke acties, daar heeft Elena Simons, ooit studente aan de Rietveld Academie, een enorm talent voor. Met haar organisatie 'Wonder' deed ze tal van opvallende dingen, zoals Sinterklaascadeautjes in de schoenen van biddende moslims stoppen. Of samen met andere uitkeringsgerechtigden als dank cadeautjes geven aan belastingbetalers in Bloemendaal. Recent riep ze de 'burgerbuddy' in het leven, om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen. En velen kennen haar van het controversiële boekje 'Pret met moslims'.

Natuurlijk bedacht ze ook verrassende consuminderideeën: nieuwe inspiratie voor Niet-Winkeldagactivisten!

Zo deponeerde Elena huisafval, voorzien van gekopieerde prijskaartjes, in de rekken van de Bijenkorf, om vervolgens zelf, onder het oog van de pers, wat van deze weggegooide artikelen aan te schaffen. Ook verkocht ze, onder de naam Im-, zeer succesvol immateriële geschenken, zoals een gesprek met bisschop Muskens. En overal in Amsterdam hingen haar bakjes met het verzoek 'Ben je rijk, doe er iets in, ben je arm, neem er iets uit'.

Naast een creatief talent is Elena Simons ook een ontwapenende persoonlijkheid. Haar acties kregen, wellicht mede daardoor, al veel media-aandacht. Onlangs maakte de KRO een intrigerend portret van Elena voor het programma Profiel.

Voor Niet-Winkeldagactivisten die inspiratie zoeken, is het de moeite waard deze uitzending eens te zien. Deze uitzending is opnieuw te bekijken op internet.

Wie een vraag of een goed idee heeft, kan op de website van Wonder contact leggen met de initiatiefnemers.

Meedoen met het nieuwste project van Wonder, de burgerbuddy kan via www.burgerbuddy.nl

Het allernieuwste project heet Stoere Vrouwen.

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag