Menu KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag

Weggeefwinkel heeft er genoeg van!

AMERSFOORT - De Weggeefwinkel Amersfoort is op Niet-Winkeldag (za 26 November) niet alleen geopend tussen 13.00 en 17.00 uur op Keerkring 18, maar ook zal het winkelend publiek in de Langestraat - hartje centrum - blij verrast worden met gratis tweedehands artikelen.

Onder het motto 'Mensenkinderen KOOP 'ns een truitje minder' zal een aantal medewerkers van de Weggeefwinkel een uitgebreid assortiment artikelen aanbieden. In de weggeefkraam zijn foto's te zien van de almaar groter wordende overschotten in de weggeefwinkel.

Ja, de weggeefwinkel heeft te kampen met flinke overschotten. Zo flink dat er tegenwoording per week (!) gemiddeld wel zo'n tien vuilniszakken vol spullen (voornamelijk kleding en schoeisel) richting het buitenland gaan. Gelukkig zijn er vooralsnog voldoende bevriende organisaties die ervoor zorgen dat de spullen worden weggeefgegeven daar waar ze nodig zijn. Want in de weggeefwinkel zelf passen ze al lang niet meer allemaal...

Dus gaan de weggeefwinkeliers de stad in, in het kader van Niet-Winkeldag. Het winkelend publiek kan van alles uitzoeken in de weggeefkraam, bijvoorbeeld kleding, boeken en een kadootje van Sinterklaas. In de weggeefwinkel en de weggeefkraam is alles uiteraard gratis, want geld heeft geen waarde in de weggeefwinkel.

Vanaf circa 13.00 uur zal de mobiele winkel het centrum aandoen. Weer iets nieuws kopen is dus niet nodig want de weggeefwinkel heeft meer dan genoeg!

zie www.weggeefwinkels.nl voor meer informatie over, en adressen van weggeefwinkels.
Op de foto ziet u de overvolle vooraadruimte van de weggeefwinkel. Foto's van de winkel zelf zijn te vinden op gallery.nedworks.org

Menu | Omhoog KOOP NIETS!    Internationale Niet-Winkeldag